Румен Христов успокои Унгария. Няма пречка за Шенген

Румен Христов успокои Унгария. Няма пречка за Шенген | StandartNews.com

Лидерът на СДС Румен Христов успокои Унгария, която обяви, че ще наложи вето на България в Шенген, ако страната ни не премахне таксата от 20 лв. за пренос на руски газ.

„Такса за пренос на руски газ през България няма да има”, каза Христов. Той не скри, че му се иска страната ни да влезе в шенгенското пространство и по въздух, и по суша, и по вода. „Ако ни бъде предложено само по въздух, трябва да искаме конкретни дати за това кога ще бъде приемането ни по душа и вода”, посочи депутатът.

Той коментира и демонтирането на съветския паметник в София. Той се демонтира по начина, по който е монтиран. Той ще бъде съхранен, но мястото му не е там, категоричен бе Румен Христов.

По отношение на план-сметката за 2024 г. депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че ако не бъде приета до края на годината, ще се работи с една дванадесета от нея.

Румен Христов коментира и думите на колегата си Радомир Чолаков, който каза преди седмица в ефира на Нова тв, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да е премиер, а Делян Пеевски от ДПС – вицепремиер. Политическите лидери умеят да носят отговорност и Борисов би бил полезен за управлението на страната, каза Христов. Той бе категоричен, че ДПС трябва да има участие в ръководствата на регулаторите, които предстаи да бъдат избрани. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай