Росен Петров: Цяла Европа де факто е във война

Росен Петров: Цяла Европа де факто е във война | StandartNews.com

Решението на Франсоа Оланд да мобилизира всички служили под флага на френската армия и жандармерия след снощния атентат в Ница означава, че на практика страната е в състояние на война. А и въобще има ли още някой, който се съмнява, че цяла Европа де факто е във война, тъй като никой не знае къде може да е следващия атентат, коментира говорителят на БДЦ Росен Петров.

"Какво още трябва да се случи, за да проумеят световните лидери, че само със съпричастност не се води борба с тероризма, а е необходимо да се преодолеят всички различия помежду им и да се предприемат решителни действия срещу радикалния ислямизъм, за да бъде спрян терора. Европа трябва да се събуди от криворазбрания либерализъм", убеден е депутатът от БДЦ.

"Ислямисткият тероризъм е най-страшната форма на терор, защото, докато в миналото атентатите на Ирра и Ета, бяха насочени предимно към представители на властта, то тези на "Ислямска държава" пренасят в жертва невинни хора", сподели Росен Петров. Според него атентата в Ница напомня на този от 11-ти септември в САЩ. "Тогава никой не предполагаше, че пътнически самолети могат да се превърнат в оръжие в ръцете на терористите, така както и сега никой не мислеше, че вместо взривена бомба, могат да бъдат нанесени такива тежки поражения с един обикновен камион", обясни Росен Петров.

"Извратената изобретателност на терористите минава такива граници, че противодействието срещу тях става все по-трудно. Дано противниците на подготвяният български антитерористичен закон, който дава повече правомощия на армията и службите за сигурност, осъзнаят, че техните псевдо либерални доводи нямат нищо общо със жестоката реалност, в която живеем. Не бива да забравяме какво се случи само в рамките на няколко месеца, касапницата в Париж, Брюксел, Истанбул, Ирак, Бангладеш и снощи в Ница. Ако цивилизованият свят не вземе радикални мерки срещу тероризма, просто ще се превърнем в очакващи поредния атентат и вълната от съпричастност след него", каза още Росен Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай