Петък,

Росен Желязков с изненадващо признание за Асен Василев

От: Стандарт -
8558
Росен Желязков с изненадващо признание за Асен Василев
A
A
A

Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само участието в управлението на финансите, които в последните две години са докарани в това състояние, е гаранция за излизане от ситуацията с носенето на отговорност. Това заяви в интервю за bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Според него това е правилният начин, а не да се стои в засада и да се коментират чужди грешки, без да се виждат собствените.

"Това, че Бойко Борисов е сговорчив и има огромното желание да има резултат, поради което остана в парламента - не бива да се разчита като слабохарактерност. Много добре знаем, че сме първа политическа сила и на следващите избори пак ще бъдем, но не лежим на тази слава и по никакъв начин не искаме нашите колеги да считат, че подкрепата на ГЕРБ е индулгенция за ГЕРБ", добави Желязков.

Председателят на НС заяви, че ГЕРБ иска да се върви в посока стабилно управление и споделена отговорност в изпълнителната власт.

"Оттук нататък, ако това бъде заявено от нашите партньори в преговорния процес в момента, тогава ще говорим за имена и няма да налагаме стигма върху нито едно име", каза още той. По думите му политическият диалог между първите и вторите е единствената устойчива гаранция да имаме стабилно правителство. 

"Горе-долу имаме яснота за част от структурата и поименния състав на идеите на колегите, с които продължаваме разговорите по политики. Надяваме се, че до вторник ще имаме някаква яснота по техните виждания (б.р. на ПП-ДБ)", добави Росен Желязков.

Той допълни, че за ГЕРБ е важно, когато отидат да получим първия мандат, да имат конкретен кандидат за министър-председател и "това ще бъда политическо послание за възможностите за кабинет с подкрепа за първия мандат, както и за политическия процес."

"Сякаш сме заложници на имена и на структура, а процесът трябва да е различен. Ако имаме общи виждания по политиките, а считам, че имаме такива - да ги облечем в законодателни инициативи, по които имаме пълно съгласие", заяви още председателят на парламента.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com