Рокади на върха. Зам.-министър за два часа

Кабинетът с нови назначения

Рокади на върха. Зам.-министър за два часа | StandartNews.com

Рокади по високите етажи на властта - правителството продължава да освобождава и назначава нови заместници на министрите. Трима зам.-министри от различни министерства напускат постовете си, съобщиха от правителствената пресслужба.

По-рано днес бе съобщено, че инж. Дамян Дамянов е назначен за заместник-министър на земеделието и храните. Той притежава дългогодишен управленски опит в сферата на стопанисването, защитата и опазването на горските ресурси. Повече от 10 години от професионалната му кариера е свързана с „Югозападно държавно предприятие“ ДП-Благоевград, където той последователно заема длъжностите заместник-директор и директор. Има образователно-квалификационна степен „магистър“ от Факултета „Горско стопанство“ на Лесотехническия университет в гр. София. Той е със завършена докторска степен по екология и опазване на екосистемите към Института по гората, Българска академия на науките.

По-късно обаче от Министерски съвет изпратиха съобщение, че Дамянов е освободен поради установена принадлежност към Държавна сигурност.

Премиерът акад. Николай Денков подписа заповеди и за двама заместник-министри, останали от предходния служебен кабинет. По предложение на министъра на правосъдието Атанас Славов от поста си тръгва Мария Павлова. Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова.

Иво Кацаров пък е назначен за заместник-министър на младежта и спорта. До този момент е изпълнявал длъжността главен секретар на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В периода 2017 г. – 2019 г. Кацаров е директор на дирекция „Търговски дружества и концесии“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Иво Кацаров е дългогодишен служител на Агенцията по обществени поръчки, където заема различни позиции, включително главен секретар. Кацаров е работил също в Министерството на финансите, има опит и в частния сектор. Висшето си образование завършва в Университета за национално и световно стопанство със специалност „Счетоводство и контрол“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай