Рицар на тайните и физик в ГОРД

Рицар на тайните и физик в ГОРД | StandartNews.com

"Ако успееш да опитомиш ума си, всичко останало ще се опитоми само." Това е девизът на един от първите българи, посветени в масонството - генерал-майор Румен Ралчев. Той е водач на листа в 26-и МИР в столицата за коалиция "Горда България".

Ралчев е завършил Академията на МВР, право в СУ "Св. Климент Охридски" и охрана на туризма в Университета за национално и световно стопанство. До началото на 1992 г. е работил в Националната служба за охрана. След това се занимава с частен бизнес. Собственик е на няколко фирми под егидата на "Балкан Секюрити груп", основно свързани със сектор "Сигурност". Председател е и на Националния съюз "Безопасност и охрана". През 1991 г. става един от първите масони в България и е в основата на създаването на тогавашната Велика ложа на България, като достига до ранга Велик майстор. От 18 август 2008 г. става първият Велик приор на Велик приорат България, който е съставна част от Ордена на рицарите тамплиери на Ерусалим. Именно той е достигнал най-високата - 33-а степен. Женен е, с три деца.

Младият водач на листата на ГОРД в Стара Загора Димитър Тодоров е инженер по термоядрена физика. Той е само на 23 години, но вече се цели в парламента. В момента учи магистратура. Смята, че заплащането в неговата професия не е на ниво. Смята, че държавата трябва да носи отговорност за специалностите, свързани с АЕЦ-вете. Въпреки че е много млад, сърцето на Димитър Тодоров вече е заето. Неговата приятелка също е инженер. Той се радва, че за разлика от него тя вече си е намерила работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай