Вторник,

Ревизоро под натиск! Бобокови си искали лиценза за боклук

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Правят се упорити опити да бъде върнато разрешителното за внос на отпадъци на фирмата на русенските братя Бобокови, обвиняеми за аферата за незаконно заровен опасен боклук Това разкри министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, в интервю за Нова тв. Той обаче поряза тези мераци, като отсече: Докато „Монбат“ не си изчистят, няма да имат разрешение да внасят отпадъци.Той съобщи, без да цитира имена, че го карали да разреши на „Монбат“ внос, защото работниците щели да стачкуват. Димитров е категоричен, че няма да има разрешение, докато загробените опасни отпадъци не бъдат изчистени. „Те да не са на кметовете на Червен бряг и Плевен?“, риторично попита министърът и добави, че градоначалниците не разполагат със средства за обезопасяване или унищожаване на загробените на територията на тези селища отпадъци.

Да се отложи регистрацията на домашните кладенци с една година са обсъждали министрите на околната среда и земеделието Емил Димитров и Десислава Танева, съобщи още Ревизоро. По думите му със селските кладенци от 10 години се въртял проблемът с регистрацията. Той коментира, че водомерите на кладенците щели да бъдат за промишлените цели.

„Да ползваш държавен ресурс, но да не го плащаш, това е комунизъм“, каза Димитров. Той бе категоричен, че местата където можело да има режим на водата били оправени. По думите му от януари ще започнат ограничения на язовир Камчия, като отделно към него щели да бъдат закачени Порой и Ахелой. Министърът посочи, че макар тези водоеми да не са питейни МС е осигурил средства да станат такива. За целта са предвидени от 30 до 60 млн. лева. Отделно екоминистерството е отделило 120 млн. лева за пречиствателна станция на Шумен. Язовир Асеновец при Сливен има вода за 1 година, въпреки че бил източен и имал само за 3 месеца вода. „Приключихме източването“, категоричен бе Димитров.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички