Решителен ход от Терзиев. Кои шофьори засяга

Кметът на София се срещна с КНСБ и "КТ Подкрепа"

Решителен ход от Терзиев. Кои шофьори засяга | StandartNews.com

Продължават протестите на шофьорите от градския транспорт. След София, днес и Плевен се включи в стачката. След срещата днес между КНСБ и "КТ Подкрепа" с кмета на София - Васил Терзиев, стана ясно, че той ще разговаря с министър Василев и ще обсъдят какви са възможностите за подкрепа на работещите в транспорта от държавния бюджет.

От КНСБ поискаха 15% увеличение на заплатите. Според КТ "Подкрепа", увеличението трябва да е двойно, тъй като към момента инфлацията е изяла предишните увеличения.

"Все още нямаме нищо черно на бяло, нищо обещано. Надявам се г-н Терзиев да има успех при срещата си. Все още нямаме яснота, протестните действия ще продължат. 15% увеличение от бюджета в размер на 30 млн. лв. в размер на град София и 7 млн. за градския транспорт на страната. Започва национален протест, градският транспорт е ангажиран", каза председателят на ФТС към КНСБ Александър Шопов, предаде България Он Еър.

"Говорихме, че ще продължаваме да работим за развитие на условията на труд и заплащане", уточни изпълнителният директор на Столичния автотранспорт Слав Монов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай