Петък,

Решават при Борисов за 5% ДДС в туризма

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Предложенията на ВМРО и НФСБ за допълнителни икономически бонуси в кризата, поводена от пандемията с коронавирус, обсъжда Коалиционния съвет на управляващите. НФСБ и ВМРО вече внесоха в парламента свои законопроекти за облекчения в туризма и строителния бранш.

Строителството по българското Черноморие да продължи до 15 юни, а не както е досега – до 15 май, е мярката в подкрепа на строителния бранш, внесена в законопроект от партията на Валери Симеонов „Национален фронт за спасение на България“.

ВМРО пък настоява за подпомагане на  туристическия бранш да има държавна субсидия за чартърите, ДДС от 5 % в сектор „Туризъм“ и улеснен режим за издаване на виза на чужденците за почивка в България.

Партията на Красимир Каракачанов поиска по-крайни мерки срещу крадците по време на пандемията, а заедно с НФСБ и за прецизиране на икономическата мярка 60/40.

Най-оспорван се очаква да бъде въпросът с предложенията за по-ниските данъчни ставки в туристическия сектор, тъй като принципната позиция на ГЕРБ е против въвеждане на диференцирани ставки на ДДС.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички