Рептил ли е Иво Прокопиев?

Като истинско политическо извънземно той оцелява и печели 30 години. Но какво е правил във вторник?

Рептил ли е Иво Прокопиев? | StandartNews.com
  • Като истинско политическо извънземно той оцелява и печели 30 години. Но какво е правил във вторник?

Какво е рептил? Въпросът рязко навлезе в партийната риторика, след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов подписа така свой пост във Фейсбук, с който отговори на "боклуците", които пишат глупости за него в интернет.

От краткия пост, в който Трифонов цитира Марк Твен и обяви: "Слуховете за моята смърт са силно преувеличени", със сигурност стана ясно едно - Слави Трифонов не е рептил. Не само защото няма пронизващо сини очи или защото няма цедка на устата си. И със сигурност не би издържал тестовете за мълчание на илюминати и билдерберги. Отварянето на рептилската тема обаче повдигна сериозно въпроса 

има ли свръхсъщества в българската политика

които, променяйки формата си, задкулисно дърпат конците, за да подчинят хора, пари и правителства на личните си амбиции за нов световен ред? Познатите от теорията на конспирациите белези не дават много възможности. С изключение на Борисов, рядко политик може да бъде видян по гащи, за да се различат издайническите петна по кожата.

Все още промяна в очите е документирана само при лидера на ГЕРБ и то когато почне да бели поглед срещу Радев. Но пък цвета им не се променя, така че - отпада.

Бурният темперамент на Мая Манолова напълно я изключва от групата на ледените същества, които премерено и хладнокръвно елиминират противници, а изцепките на Корнелия Нинова я причисляват повече към пакостливите тролове.

Стойката на вътрешния министър Бойко Рашков навежда на мисълта, че може да има допълнителен прешлен, но при масовото подслушване по време на миналогодишните протести все някоя слугиня от ГДБОП щеше да е уловила дори намек за това.  

По-различен е случаят с бизнесмена Иво Прокопиев. Фактът, че публично не се знае дали кръвната му група е отрицателна, а кръвното му налягане по-ниско, само изостря интереса към него. А съпричастността му към затвореното общество на Сорос просто допълва хипотезите. Рептил или не по каноните на уфолозите, гадателите и конспираторите,Прокопиев определено може да бъде наречен политическо извънземно. 

Вечният оцеляващ, абсолютният печеливш

Докато Васил Божков е принуден да играе политически шах в Дубай, Цветан Василев реди пъзели в Белград, а Пеевски внася жалби по "Магнитски", Прокопиев продължава да кадрува правителства в София.

Като митично същество, което променя формата си, Прокопиев успя да извлече най-доброто за себе си от всяко управление през 30-годишния преход. От детето на приватизацията, придобило с компенсаторки Винпром "Дамяница" и гиганта "Каолин", Прокопиев стана баща на юпитата в България. Защото именно любимият ученик на Иван Костов бе сред идеолозите на "Българския Великден", събрал първата вълна умни и красиви българи от чужбина на родна земя. Факт, който му помогна бързо да се впише във второто поколение юпита - царското.

Да, прав е Николай Василев, че се е скарал с ДПС заради приватизацията на "Булгартабак". Но от българската поговорка: Когато двама се карат, трети печели, се възползва Прокопиев - миноритарният дял на холдинга излезе на борсата. А после при Лидия Шулева 

взе златният консултански пакет при продажбата на ЕРП-ата

и стана надзорник на НОИ и парите на пенсионерите.Царското време си отиде, но Прокопиев се завърна по време на Тройната коалиция и още как! Една сутрин той се събуди като първи шеф на КРИБ, търговец на ток и главен лобист на ВЕИ- тата. За една бройка да вземе и лиценз за банка. 

Кризата отъни портфейла му, но кабинетът на Борисов му донесе нов, още по-голям урожай - от времето, когато приюти Симеон Дянков в апартамента си в София, през приятелството с Росен Плевнелиев, документирано със снимки от ваканциите в Гърция, та чак до фамилните отношения с Румяна Бъчварова. 

Плевнелиев слезе от политическата сцена, но юпитата на Прокопиев се качиха в съветническите кабинети на "Дондуков" 2, а после получиха  най-важните министерства в служебния кабинет.   По всичко личи, че сега Иво Прокопиев се е прицелил още по- високо за новата власт. Не министри, а цял кабинет. Затова и през депутатите си в парламента 

пробва да овладее в зародиш новото управление

Нали точно така се прераждат свръхестествените същества?!  

Какво се е случило във вторник, че в сряда Христо Иванов взриви с декларация постигнатото съгласие с "Има такъв народ"? Настойчивото задаване на въпроса от Тошко Йорданов накара всички политици да се вторачат в новините със задна дата, да превъртят календарите си, за да видят кой с кого се е срещал, да преровят телефоните си, да търсят връзки.

Може би правилният въпрос е друг: А какво е правил в този ден политическият рептил? 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай