РБ се обедини за обща кандидат-президентска двойка

РБ се обедини за обща кандидат-президентска двойка | StandartNews.com

Партиите от Реформаторския блок се обединиха за обща кандидатура за президент, съобщиха пред журналисти след Изпълнителния съвет (ИС) на РБ днес представители на партньорите в РБ.

Партиите от Реформаторския блок се обединихме за обща кандидат-президентска двойка и започваме обсъждане на имена и кандидатури, така че да се даде нова визия на президентската институция в България, коментира председателят на НПСД и народен представител Корман Исмаилов след ИС, съобщават от пресцентъра на Блока.

Председателят на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев коментира, че на заседанието на ИС днес е изразена категорична воля от страна на партньорите в РБ да започнат незабавни разговори. Мнението на всички политически организации в Блока и на Гражданския съвет беше, че РБ трябва да има единен кандидат за президент и вицепрезидент, каза Ненчев и определи това като много голям напредък. По думите му разговорите започват веднага.

На въпрос отпада ли вариантът за кандидатура на ГЕРБ и РБ, той отговори, че не е по вина на РБ, както и че на заседанието не е обсъждана съвместна кандидатура с Патриотите. Кандидатурата за президент на РБ може да е партийна или равно отдалечена от партиите, каза още той и уточни, че партиите ще се стремят да я излъчат възможно най-скоро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай