Разцепление в "Промяната". Знаков депутат напуска заради интриги

Партията на Кирил и Асен се тресе

Разцепление в "Промяната". Знаков депутат напуска заради интриги | StandartNews.com

Бомба в „Продължаваме промяната”. Знаков депутат напуска заради интригите в партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Един от най-разпознаваемите депутати в ПП - Иван Христанов, напуска партията и няма да бъде в листите за следващите парламентарни избори, съобщи друг досегашен парламентарист на ПП Венеция Ангова.

"Той ще следва своите амбиции в личен порядък. Христанов даде своя принос за каузата на "Продължаваме промяната", но всеки е свободен да избира как ще продължи напред", заяви Ангова в интервю за бТВ.

Все още Христанов не е депозирал декларация за напускане в изпълнителния съвет на партията, но е ясно, че се разделя с нея. Ангова не каза причината, но от няколко дни се говори за интригите в ПП, които са разочаровали Христанов. ПИК съобщи, че в дъното на решението му да напусне, е желанието на бившия спортен министър Радостин Василев да е водач на ПП в Плевен, където досега № 1 бе Христанов.

Преди дни Христанов публикува пост в своя фейсбук профил. Във видеото той говори за разочарованието си от всички политически лидери и за нужда от такива, които "могат да създават обединителни каузи".

"Последните декларации, изчетени от политическите сили от трибуната, показаха тази неспособност да бъде чут гласа на обикновения българин - на селото и на града. Какво е бъдещето оттук нататък? Имаме нужда от политически лидери, които могат да създават обединителни каузи. Каузи, които да бъдат чути от целия народ и да привлекат неговата енергия. Аз посвещавам бъдещето си на този политически разговор и на българската мечта. И ви моля да го направим заедно", заявява Христанов, намеквайки че може да направи собствен политически проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай