Разпада ли се коалицията? Бюджетът приет без министрите на ИТН

Още днес трите проектозакона ще бъдат внесени в парламента

Разпада ли се коалицията? Бюджетът приет без министрите на ИТН | StandartNews.com

Правителството е одобрило проекта за актуализация на бюджета въпреки скандала с министрите на "Има такъв народ", съобщи Новини.бг.

Още днес трите проектозакона ще бъдат внесени в парламента.

Бюджетът е приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание, каза пред журналисти в Министерския съвет министърът на електронното управление Божидар Божанов след днешното заседание на кабинета, предаде БТА.

Имаше обсъждания по конкретни текстове, посочи още министър Божанов за актуализацията на бюджета, който предстои да влезе за разглеждане в парламента.

Министърът коментира и напускането на заседанието на трима от министри от партия „Има такъв народ“, като каза в отговор на въпрос, че скандал не е имало.Все още от „Има такъв народ“ не са обявили мотивите на решението си да напуснат днешното правителствено заседание.

Трима министри от партията на Слави Трифонов - Гроздан Караджов, Теодора Генчовска и Радослав Василев напуснаха заседанието на правителството след скандал, свързан с актуализацията. 

Страшен скандал! Трима министри напуснаха заседанието на кабинета

Вътрешният министър Бойко Рашков отказа да коментира ситуацията. Единствено изрази удовлетвореност от промените, свързани с бюджета на МВР.

Министърът на отбраната Драгомир Закон отказа коментар.

Министърът на туризма Христо Проданов заяви по-рано днес, че правителството не е застрашено и актуализацията на бюджета ще бъде приета.

На въпрос на БНР дали е нормално един от коалиционните партньори демонстративно да напуска заседанието, Проданов отговори:"Не е нормално, но все пак този въпрос се обсъжда няколко пъти, включително в коалиционен формат. Просто колегите да си изяснят чисто партийно каква е тяхната позиция и те заради това отидоха в парламента или не знам къде, за да направят такава среща. Не, правителството не е застрашено. Бюджетът ще бъде приет".

Христо Проданов допълни, че няма "орязани" пари за нито едно министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай