Райчев притеснен за БСП.Може да падне до 5-о място

Социологът смята, че вървим към избори

Райчев притеснен за БСП.Може да падне до 5-о място | StandartNews.com

БСП е в страшна криза. Партията е в насипно състояние. Това каза социологът Андреа Райчев в интервю за бТВ. Със загриженост обаче той обяви, че за страната не е добре БСП да излезе тотално от парламента. А ако сега има предсрочни избори, БСП, която получи 14% от вота, може да падне под 10%. Може да стане четвърта и пета сила, каза Райчев. Според него Корнелия Нинова е трябвало отдавна да подаде оставка. Трябвало да го направи и сета, след изборите. Но за него е по-важно социалистите да се съвземат от кризата в партията си.

С излизането на Бойко Борисов от властта се образуват дефицити, той има лични отношения, които водят до липса на бежанци и наличие на руски газ, коментира още Андрей Райчев. Той не смята, че ГЕРБ може да състави правителство, но е убеден, че в момента не е хубаво, че нямаме власт.

„Трябва да мислим по-широко, не мисля, че някой го прави. Борисов се държи високомерно и няма парламентарна сила да управлява. Трифонов, "Изправи се. Мутри вън! и демократите не си говорят. Представете си - за да се договорят нещо, те трябва да се допитват не тримата, а петимата... “, добави Райчев, имайки предвид много лидери и в Демократична България, и в коалицията на Манолова.

Според него вървим към предсрочни избори заради многото „мъжаги“ в политиката. „Това са Борисов, Румен Радев, Гешев, Слави Трифонов. Твърде много лични битки, а в политиката трябват идейни“, обобщи Райчев. И заяви: „Народът вече не гласува за професори, академици, царе, а за такива като тях – един от тях, Бареков, Трифонов и Борисов.“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай