Рашков хвърли подозрения за хората на Слави, защо напуснали

"Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на когото и да било", казва министърът

Рашков хвърли подозрения за хората на Слави, защо напуснали | StandartNews.com

Причината "Има такъв народ" да напуснат коалицията е неясна. "Има някои съвпадения, които са видими, защото аз присъствах на заседанието на Министерския съвет когато г-н Караджов и другите представители напуснаха заседанието. Нямаше сериозен аргумент защо го правят, при положение че се внася бюджетът на държавата. Ако някой не е съгласен, ще изрази становище. И там бяха използвани изрази, които не правят чест. Това беше формалният повод, но на мен ми се струва, че има друг", заяви в интервю за Нова телевизия.

Зададоха се четири , а с едни други още два, общо 6 млрд. лева за пътища, магистрали, текущи ремонти и т.н. Солидна сума. Изключително. И когато не се постигна съгласие, така мисля аз, без да ангажирам правителството, как да се използват тези пари, те се оттеглиха. Но ако не се вземат отговорни мерки в тази връзка – знаете ли какво ще стане, онези, които по времето на Борисов бяха получили огромни бюджетни средства 50 и повече процента авансово да участват в строителство на Хемус и в момента нито строят, нито връщат пари, тази идея за 4-6 млрд. лева, перспективата е те отново да се изсипят в на тези фирми банковите сметки", загатна Рашков.

Той разкри, че в МВР е постъпила "информация с висока степен на достоверност", от която може да се направи извод, че тези пари, които не са били изхарчени за строителството на АМ "Хемус", се раздават за други строителни дейност, но лични разходи за изграждането на луксозни селища, закупуването на скъпи имоти до София и извън София.

"Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на когото и да било", увери вътрешният министър, който е и кандидат за нов шеф на КПКОНПИ.

За това какъв ще е хоризонтът на властта Рашков каза: "Хайде да говорим следващата седмица".

Той обясни, че работата на полицията е била перфектна по време на протестите пред Народното събрание в защита на отстранения вече председател на парламента Никола Минчев. Не съм забелязал някакъв пропуск в работата на полицаите, увери Рашков.

МВР министърът не изключва да е имало трафик на хероин през ГКПП "Капитан Андреево".

За КПКОНПИ Рашков обясни още, че на една пресконференция в БТА премиерът Кирил Петков е споделил, че именно той (Рашков - бел.ред.) е подходящ да оглави антикорупционната комисия.

"За мен няма значение кой как сравнява и премиера длъжността министър на вътрешните работи и председател на КПКОНПИ. Аз съм доста енергичен човек и няма опция да не се справим с корупцията", увери Рашков.

Той определи като политически брътвежи твърденията на ИТН спрямо него за КПКОНПИ. КПКОНПИ не е някаква тревога за мен - ако получа подкрепа и ако не получа подкрепа, което няма да повлияе на душевното ми равновесие в никакъв случай, подчерта Рашков.

Вътрешният министър настоя, че ако бъде избран за шеф на антикорупционната комисия, новият вътрешен министър трябва да продължи добрата линия със службите и полицията.

За арестите в ГЕРБ, Бойко Рашков заяви, че няма недосегаеми, защото законът е еднакъв за всички. Стане ли дума за бившите управляващи, нашата прокуратура просто не действа, възмутен е Рашков.

Цялото интервю с министъра можете да прочетете и видите ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай