Четвъртък,

Рашидов: Проектът за Ларгото готов до 200 дни

От: Администратор -
Рашидов: Проектът за Ларгото готов до 200 дни
A
A
A

Проектът за Ларгото трябва да бъде готов до 200 дни, каза министърът на културата Вежди Рашидов, цитиран от агенция "Фокус". Той сподели това след подписване на договора за изпълнение на заключителния проект „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика".

„Ларгото трябваше отдавна да бъде готов факт, където софиянци трябваше да се разхождат. Имаше готови пари – 16 милиона, от които първият етап е площадът горе", обясни Рашидов пред журналистите.

Министърът каза още, че по време на предишния мандат за година и половина никой не е работил, за да се случи проектът. "За съжаление две години този обект беше „арестуван" , увит в едни хубави найлони - две години центърът на нашия град седеше парализиран", добави Рашидов. И продължи с това, че са избрали фирмата с най-ниски цени. До края на септември, началото на октомври се предвижда проектът да е завършен и София да стане едно по-красиво място.

„Спасихме Норвежката програма откакто аз съм дошъл. Имаме три проверки по нея, за да сме спокойни, две от тях са външни от Брюксел", заяви Вежди Рашидов.

На събитието присъстваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, вицепремиерът Томислав Дончев, регионалният министър Лиляна Павлова и финансовият министър Владислав Горанов.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички