Рашидов: КТБ е един добре отгледан слон в зоопарк

Рашидов: КТБ е един добре отгледан слон в зоопарк | StandartNews.com

„Сега ще ви кажа какво е КТБ – един добре отгледан слон в зоопарк, хранен с хубава храна, но идват ловци и го гръмват. Тигри, лъвове и чакали го изяждат. Изведнъж идва държавата и казва - я, тук има два зъба, слонова кост, да ги вземем поне тях - сега със закона ще вземем и зъбите. Накрая минават лешоядите и оставят само скелет". Така " министърът на културата Вежди Рашидов определи ситуацията Корпоративна търговска банка.

Рашидов беше един от големите вложители в КТБ.

По думите му пред бТВ много от големите вложители пък изобщо не са се оплакали, че са загубили средствата си, защото не могат да докажат произхода им за разлика от него.

По думите му Цветан Василев трябва да дойде и да отговори на хората, които са ощетени. „Всеки се бори за своето", каза още той, като добави, че си е платил данъците, а са му откраднали пари

те. За управителя на БНБ Иван Искров министърът каза, че му е приятел и са си пили кафето и са пушили пури и не вижда защо един ден това да не се случи отново.

Министърът на културата се похйвали със свършеното през последните пет месеца. Българският „Лувър", или новата национална галерия, която всъщност ще носи името „Квадрат 500", ще бъде открита на 24 май, съобщи той. „Преобразуван е музеят, реди се", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай