Раева учредява КОД за евровота

Раева учредява КОД за евровота | StandartNews.com

София. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева ще учреди Коалиция за обединена демокрация (КОД) за евровота. Това обяви самата тя пред бТВ, като поясни, че коалицията ще има своя листа за евроизборите, но тя няма да е в нея.

Две партии щели да се включат в обединената формация – едната е Християндемократическата партия с лидер (ХДП) Ирина Абаджиева-Репуц, а другата Раева засега запази в тайна.

Известната българска спортистка разкри още, че „Обединена България" вече има структури в 22 области и над 70 общини. Разполагала с над 170 координатора, „които работят без стотинка - всичко до момента е една „апостолска работа".

„Ще се търси обединението в името на избора, свободата, щастието – ще се търси коалиция с НПО, личности, партии, всякакви организации. Имаме една идея и една цел – интересите на страната. Действията ще ни отличат от останалите", заяви Раева.

Именно тази цел за промяна я обединила с формацията на Репуц. „Аз самата бях спряла трайно да гласувам. От години с една родителска организация водим борба да направим образователна реформа, междувременно осъдихме 3 пъти държавата. Затова се запитахме дали не можем да променим нещата по друг начин", каза самият лидер на ХДП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай