Петък,

Радев: Мога да бъда държавника, от когото България има нужда

От: Администратор -
Радев: Мога да бъда държавника, от когото България има нужда
A
A
A

Ген. Румен Радев: Мога да поема отговорността да бъда държавника, от когото България има нужда

Винаги съм изпълнявал ангажиментите си, защото зад тях са били животът и здравето на моите подчинени
„Мога да поема отговорността да бъда държавникът, от когото България има нужда в тези трудни, смутни и тревожни времена". Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев на срещата си с обществеността на Благоевград.

„Винаги съм изпълнявал ангажиментите си, защото зад тях са били животът и здравето на моите подчинени. Тежка отговорност, която съм се научил да нося", категоричен бе Румен Радев. Той обясни, че много от неговите опоненти са прави, когато казват, че нямал политически опит. „Нямам опит в това да сменям партия след партия, с една единствена цел – да стоя на власт. Нямам опит в политически схеми и задкулисие, в бизнес схеми. Не се кланям на външни интереси. Моят опит е свързан с това, как безрезервно, безкористно и всеотдайно да служа на България. Винаги съм успявал да сплотявам хора около значими цели и да ги водя с личен пример към победа", каза кандидатът за президент.

Илияна Йотова: Управляващите са затворени в кабинетите си и мислят, как служебно да спечелят изборите, защото разбраха че ги губят

„Управляващите са затворени в кабинетите си и мислят как служебно да спечелят изборите, защото разбраха че ги губят." Това заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова пред събралите се. По думите й те се срещат, за да решат как да променят правилата по средата на кампанията, защото виждат, че никой вече не очаква нищо от тях. „Виждат, как хората не ги гледат с надежда. Дали ще са реформатори, патриоти, те са унижени от един диктатор и преклониха глава, показвайки на избирателите, че властта е по-важна от всичко", каза също Йотова.
Ние сме различни и затова се страхуват от нас
„Ние сме различни и затова се страхуват от нас. Докато те са в кабинетите си, ние сме тук, сред вас. Ще чуем това, което всеки иска да ни каже", заяви пред събралите се Илияна Йотова.

Корнелия Нинова: Нека дадем доверието си на двама достойни българи, които да служат на отечеството ни и да сложат край на продажната политика

„Събрали сме се, за да дадем доверието си на двама достойни българи, които да служат на отечеството ни и да сложат край на продажната политика, която продава България." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Благоевград за кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова. По думите й страната ни има нужда от държавници, които да сложат България и националния интерес в центъра на това, което правят.
„Не сме съгласни с външна политика, която сменя кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева, вътрешна политика, която не дава права на българските граждани, а дава такива на чужди. Видяхме също, че заради сбъркана външна политика има Турски поток, но няма Южен поток, има атомна централа в Турция, но няма в Белене. Има газов хъб, но няма доставки на газ за него", обясни лидерът на БСП. Според нея именно затова имаме нужда от държавници, които да правят външна и вътрешна политика, основана единствено на националния интерес.
По-рано през деня те посетиха и община Кресна, където се срещнаха с кмета Николай Георгиев и обществеността. Кметът пожела победа на предстоящите президентски избори на Румен Радев и Илияна Йотова, които получиха подкрепа и от цяла Кресна

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички