Четвъртък,

Радев скочи на Слави! Обяви какъв президент ще бъде

От: Редактор -
4529
Радев скочи на Слави! Обяви какъв президент ще бъде
A
A
A

„Какво разбирате под зло? Нашият народ е успявал да се обедини пред големи трудности – вярвам ,че и сега ще го направи“, това заяви президентът Румен Радев, който отиде в Перник, за да отбележи тържествата по случай Сурва.

Държавният глава коментира и отношенията между България и Северна Македония: „Първо – трябва да е ясно, че случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика за насаждане на омраза към България и всичко българско. 

Важно е този път властите в Скопие да заявят, че това е престъпление от омраза – не е битов скандал, не е криминален случай“.

Това не е въпрос само за история и език, а и за елементарни човешки права“, каза Радев.

„Парламентът трудно ще навакса за три дни пропилените три месеца за осъществяването на правосъдната реформа и най-вече създаването на ефективен механизъм за контрол над главния прокурор.

Силно се надявам случващото се в парламента да не са маскарадни игри“, коментира президентът за случващото се в Народното събрание (НС).

Във връзка с инициирания от „Има такъв народ“ (ИТН) референдум за промяна в системата на управление, държавният глава заяви: „Специално за моята институция - нямам нужда от посредници в диалога си с гражданите“. 

„Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам”, подчерта Радев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com