Радев се издаде. Ето го новият премиер!

Държавният глава коментира и провалът за кабинет

Радев се издаде. Ето го новият премиер! | StandartNews.com

Парламентът не трябва да вдига бялото знаме. Това заяви президентът Румен Радев.

"Народното събрание (НС) трябва приеме своята отговорност и да приеме тези два закона", заяви държавният глава пред Дарик радио.

"От сега мога да кажа, че името на следващия служебен премиер е Гълъб Донев", каза още президентът.

"Няма да отричам, че скандалът с Nexo имаше и продължава да има потенциал да се намеси активно в българския политически живот, в това отношение да направи невъзможна една такава коалиция и управление.

Когато се взема решение за връчване на мандат, се анализират всички възможни ситуации, анализират се причините, които биха могли да доведат до взривяване на една коалиция в нейния зародиш", добави той.

"Преди да стигнем до третия мандат, има първи два мандата, където са големите политически сили. И когато те не успеят или не искат да съставят правителство, тогава, в случая когато не искат, третият мандат е обречен", смята Радев.

Когато ГЕРБ направиха и изпревариха с активност предложението към "Демократична България" да се състави в правителство, в случая ръководството на "Демократична България" по-скоро запази мълчание, не каза "не". Това беше промяната", заяви Радев.

Президентът добави, че когато е приел върнатия мандат от "Продължаваме Промяната", той е обсъдил този въпрос с представителите на партията. "Стана ясно, че няма шанс за правителство", каза Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай