Радев протегна ръка на протестиращите синдикати. Какво очаква от тях

По-рано синдикатите излязоха на протестен митинг пред парламента

Радев протегна ръка на протестиращите синдикати. Какво очаква от тях | StandartNews.com

Оценявам и споделям напълно вашата загриженост и тревога за сериозната инфлация, която е в страната, и за доходите на хората, за предстоящата зима, за най-уязвимите и как те да бъдат подкрепени, за това, че търсите диалог с всички институции, от които зависи това да се случи. Това каза президентът Румен Радев на среща днес на „Дондуков“ 2 с ръководствата на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ „Подкрепа“, съобщава БТА.

Президентът поздрави синдикатите за това, че в трудни моменти отново са на страната на българските граждани. Поздрави ги и за активната им позиция в тристранния съвет. 

Държавният глава очаква на срещата от синдикатите да споделят какво реално предлагат, как да бъдат подпомогнати хората, които вземат решения, за да вземат важните, правилните решения, така че българските граждани да преминат по-леко тази зима, да има сигурност в дългосрочен план за държавата, за икономиката и за социалната система.

По-рано синдикатите излязоха на протестен митинг пред парламента и организираха протестно шествие с искане за по-високи доходи и за внасяне на нов бюджет за 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай