Петък,

Радев проговори. Дава още време

От: СТАНДАРТ -
2034
Радев проговори. Дава още време
A
A
A

Президентът Румен Радев няма да бърза с връчването на първия мандат за съставяне на правителство. Това стана ясно от изявлението му пред репортери днес.

49-ото НС не може да си позволи лукса да не приеме някои закони, дори да няма формирано правителство, каза държавниятглава. Той благодари на партиите за диалогичността и откровението по време на консултациите.

"Виждате, че политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход, диалогичност и разум от всички отговорни фактори. Свиках консултациите веднага след конституирането на НС, за да стане ясно за тяхната отговорност за съставяне на правителство и съставяне на бюджет", подчерта Радев.

За да можем да приемем най-важните закони и решения, парламентът има нужда от време. Силно се надявам, че този парламент ще постави на първо място интересите на хората. Въпросът за първия мандат е важен, но много по-важно е държавническото отношение на партиите. Много е важно накъде ще тръгнат тези дни, заяви Радев и призова за диалогичност и зрялост, но не назова конкретна дата, в която ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на правителство.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com