Радев попари мераците за партия на Кирил Петков

Никоя партия не може да монополизира надеждите на българите, коментира президентът

Радев попари мераците за партия на Кирил Петков | StandartNews.com

Президентът Румен Радев попари мераците на Кирил Петков и Асен Василев за нова партия. Пред журналисти в Раковски държавният глава скастри министрите на икономиката и на финансите за намеренията им да се занимават с партийно строителство.

ВИЖ ОЩЕ: Радев проговори за партията на Кирил Петков

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество, защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Защото никоя партия няма силите да се справи сама“, коментира Румен Радев.

Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите, категоричен бе Радев. „Обстановката в парламента стана толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение. Темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. В момента очакваме парламентът да свърши своята работа и тогава ще коментираме служебното правителство“, каза президентът.

„Добре ще е нашите политически партии да осъзнаят това, макар и от третия опит, и най-сетне да потърсят диалога. Моето кредо винаги е било да постигаме надпартиен, обществен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета. Служебното правителство доказа, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България“, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай