Радев: Политиците заплашват демокрацията

Президентът призова опонентите си за смирение през Страстната седмица

Радев: Политиците заплашват демокрацията | StandartNews.com

Заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, ако има такава, не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават. Това заяви пред репортери в гр. Тунджа държавният глава Румен Радев, помолен да коментира изказване на министър-председателя, че в България има опасност от „военен преврат“.

Според президента „това е един нелеп и абсолютно излишен дебат“. Честта, достойнството и конституционният ред са присъщи на Българската армия, но, за съжаление, не и на българската политика, заяви Румен Радев. Той призова в навечерието на светлите празници да бъдем „по-обединени и по-смирени“.

„Смирението също означава човек да не надхвърля оградата на собственото си понятийно пространство, защото много лесно може да настъпи мини", подчерта Радев.

Румен Радев гостува на община Тунджа по повод на нейния празник - 22 април, Международен ден на Земята. След тържествената сесия на Общинския съвет, на който бяха отличени заслужили граждани, президентът приветства жителите на общината, които нарече "носители на вековна история и вековна култура, на мъдрост и сила, символ на единство между земята и хората".

Президентът разгледа откритото изложение-базар на хранителни продукти от местни производители "Произведено в община Тунджа". По-късно в село Тенево Румен Радев и кметът на общината Георги Георгиев ще открият общински празник на художествената самодейност под наслов "Хоро се вие, песен се пее".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай