Радев изненада депутати и министри с 3 позиции

Напълно подкрепям Главчев, каза президентът

Радев изненада депутати и министри с 3 позиции | StandartNews.com

Президентът Румен Радев изненада депутати и министри с три свои позиции - за Външно министерство, за заплатите на военните и за договора с "Боташ".

"Напълно подкрепям г-н Главчев в неговия избор, за който и да е министър, защото отговорността е негова", каза Радев, който участва в официалното отбелязване на 40-ата годишнина от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест през 1984 г. 

Той поздрави народните представители за увеличението на заплатите на военнослужещите. По думите на държавния глава той самият отдавна призовавал за мярката, предава NOVA,

Радев коментира и договора за доставки на природен газ с „Боташ”.

„Съзнателно изчаках истерията за „Боташ” да стигне своя апогей, за да се види ефектът от некомпетентното и лицемерно отношение към една сложна и важна за енергийната ни сигурност материя”, каза държавният глава.

Той призова депутатите да проверят защо капацитетът по този договор не се използва изцяло.

„Това означава да извършат щателна проверка от къде и какъв газ внасяме”, допълни Радев. По думите му вероятността договорът за пренос на газ от Русия през Украйна към Европа да не бъде подновен през 2025 г. е огромна.

„Тогава много европейски държави ще имат нужда от газ и договорът с „Боташ” може да бъде много изгоден”, подчерта президентът.

Той коментира и номинацията на Елена Йончева за кандидат-евродепутат от листите на ДПС:

„Всеки е свободен да търси подкрепа там, където намери за добре, но и да носи отговорност за своите решения”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай