Радев и Каракачанов се скараха за небето

Двамата си размениха реплики след церемония

Радев и Каракачанов се скараха за небето | StandartNews.com

България да не допусне прекратяване на охраната на въздушното ни пространство в интегрираната система за отбрана на НАТО. За това призова президентът Румен Радев.

Военният министър Красимир Каракачанов отговори, че никога не е било на дневен ред спирането на въздушното патрулиране, но остава проблемът с годните за патрулиране изтребители.

Коментарите бяха направени след церемония, на която държавният глава повиши в длъжност досегашния командир на ВВС генерал-майор Цанко Стойков в заместник-началник на отбраната и го произведе в чин генерал-лейтенат.

Новите оръжейни системи, които се внедряват в армията, налагат изцяло нови модели на обучение, подготовка, логистично осигуряване и нова инфраструктура. Това заяви президенът пред повишените висши офицери, като откори основните проблеми пред армията.

Държавният глава поиска повече летателени часове за изтребителната ни авиация и предупреди да не бъде спирано въздушното патрулиране.

Военният министър отгвори, че ВВС нямат пролбем с патрулирането и акцентира върху липсата на достатъчно самолети.

"Ние не се разделяме с еърполисинга и никога не сме имали подобна политика. Не виждам основане за каквото и да е тревога или въпроси в тази посока. Средства към момента има достатъчно.

Проблемът е със самолетите. Защото, когато години наред се е рязяло, не се е мислило, че ще има пилоти, а няма да има на какво да летят и че за тези самолети, които ще останат, ще трябва допълнителни средства за поддръжка", обяси Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай