Радев гневен за скандалите, в които замесиха и дъщеря му

Радвам се, че моите деца останаха да учат и да се реализират в България, въпреки българските политически драми, които непрекъснато ги подлагат на изпитания, каза президентът

Радев гневен за скандалите, в които замесиха и дъщеря му | StandartNews.com

Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече в предизборно говорене, а има важна работа за вършене.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод отхвърлената декларация на "Продължаваме промяната" в парламента навръх Йордановден."Парламентът обяви, че проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет, но те не се движат с необходимата скорост, а някои от тях изобщо не са потеглили.

Двата важни закона за Шенген, за които апелирам от много време, това е антикорупционният и законът за отговорността на главния прокурор - също не се движат.

Ако този парламент не ги приеме, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото - огромния успех, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо равнище. За първи път България за тези 12 години получи ясна подкрепа и дата за Шенген", отбеляза държавният глава.

Третият мандат ще бъде връчен, ако бъдат изчерпани всички възможности за втория мандат, посочи президентът.

В отговор на журналистически въпрос президентът коментира и скандала около участието на дъщеря му Дарина Радева във филм на БНТ.

"Говорих с дъщеря си, от нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Радвам се, че моите деца останаха да учат и да се реализират в България, въпреки българските политически драми, които непрекъснато ги подлагат на изпитания. Надявам се, че това няма да пречупи мечтите им", заяви още той.

Румен Радев участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. "Свети Александър Невски". Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин."Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигуност са хората - нека не го забравяме", подчерта президентът.По думите му бойната ни авиация е "под санитарния минимум" и докато окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат много години.Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай