Вторник,

Радан Кънев в размисъл. Ще оглави ли ДСБ?

От: СТАНДАРТ -
135
Радан Кънев в размисъл. Ще оглави ли ДСБ?
A
A
A

Евродепутатът Радан Кънев е в размисъл. Да оглави ли ДСБ или не? Дилемата му стана ясна от негов пост във Фейсбук.

Изборът на председател на ДСБ ще се състои на 12 февруари, когато е Национално събрание на партията. Мандатът на сегашния лидер Атанас Атанасов и на националното ръководство изтече през миналата година. Кънев вече беше председател на ДСБ, но подаде оставката си през март 2017 г. заради лошия резултат на коалицията "Нова република" на парламентарните избори.

Сега Кънев изтъква 4 фактора, които ще вземе предвид при решението си:

  • Кое решение ще бъде по-разумно за възстановяване и укрепване на единството на организацията.
  • Кое решение ще спомогне за разширяване на организацията с вече утвърдени и познати политици и с нови личности и общности
  • Кое решение ще допринесе за консолидацията на обединението "Демократична България" и постепенното му превръщане в единна политическа сила
  • Кое решение ще засили ролята на "Демократична България" на гарант за проевропейската политика на управляващата коалиция, провеждането на същинска реформа в правосъдието.

Не се притеснявам да кажа, че засега нямам отговор на тези въпроси и го търся в разговор с хора, повечето от които са по-умни или по-опитни от мен, пише Кънев. И допълва: "Със сигурност ми предстои и разговор със сегашния председател на партията ни Атанас Атанасов. Изяли сме достатъчно бой заедно за да е сигурно, че от такъв разговор и двамата, а и цялата ни общност, ще имаме полза.".

 Когато имам решение, бъдете сигурни, че няма да го премълча нито час. Така и така, до събранието ни остава много малко време, но пък всички десебари, а и далеч не само те, познават до болка и скромните ми качества, и неизброимите ми недостатъци, заключва Кънев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички