Четвъртък,

Първи ден от визитата на Борисов в Южна Корея

От: Редактори, сн. МС -
A
A
A

Премиерът Бойко Борисов положи венец на главната мемориална кула на Националното гробище в Сеул. В мемориалния комплекс са положени корейски граждани, дали живота си в движението за национална независимост в Корейската и Виетнамската война.

Останките на 165 00 души са погребани в гробището. В главната му мемориална кула са изписани и имената на 104 000 войници, загинали по време на Корейската война, но чиито тела никога не са били открити, както и останките на около 7 000 неизвестни войници. Всяка година на 6 юни в Гробището се провеждат възпоменателни служби.

Малко-по-късно министър-председателят трябва да посети Центъра за научно-изследователска и развойна дейност на компанията Hyundai Motor Group в град Хуасонг. Една от най-значимите южнокорейски фирми, които до момента да инвестирали в България, е „Хюндай хеви индъстриз“, като капиталът й възлиза на 12 267 740 лева. По-късно през деня премиерът Борисов ще посети и Световното седалище но бойното изкуство таекуондо „Кукион“.

Основна цел на България при тази визита е отношенията й с Република Корея да преминат в по-напреднала фаза на установяване на стратегическо партньорство, което ще съответства и на стратегическото партньорство между Европейския съюз и Република Корея. Това е единствената държава в Азия, с която ЕС има сключени споразумения за партньорство и сътрудничество, за свободна търговия и за сътрудничество в управлението на бедствия и кризи. В следващите дни се очаква Бойко Борисов да се срещне и с премиера и президента на азиатската държава.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички