Първанов спасява честта на Нинова. Безценен съвет

Посече Слави Трифонов

Първанов спасява честта на Нинова. Безценен съвет | StandartNews.com

Георги Първанов изненада Корнелия Нинова. Президентът (2002-2012 г.) даде безценен политически съвет на соцлидерката, която иначе критикува.

Първанов коментира  статиите на „Ди Велт” и „Политико”. Според авторитетните издания София е доставяла на Украйна гориво и оръжия от съветската епоха още в началото на войната, но е пазила това в тайна. Изданията твърдят, че София е осигурявала 30% от боеприпасите и 40% от горивото, необходимо на украинската армия в ранния етап на войната.

Георги Първанов заяви, че не е изненадан от мащабите на помощта.

„Много усилено се говореше в политическите среди, в средите, които се занимават с такъв бизнес. Тук няма място за отричане. Това се е случило. Кой поема отговорността – да седнат да се разберат Кирил Петков и Корнелия Нинова. Важно е за морала, защото се усукваме, крием, някой лъже”, заяви Първанов в предаването „На фокус” по Нова тв.

„Ако Нинова иска да защити честта си, да съди „Ди Велт”. Тук става дума за крупна далавера, в морален план, на гърба на българина”, коментира Първанов.

Президентът на България от 2002 до 2012 г. заяви, че е категорично против идеята за президентска република.

„Ние имаме добре структурирана конституционно парламентарна република. Това, че не успяваме да я изпълним с реално съдържание, е дефектен политическия модел. Трифонов няма да спечели България”, коментира Първанов.

Първанов се съмнява, че подобно нещо може да бъде постигнато.

„Партиите от сегашния парламент ще се възпроизведат във Великото народно събрание, макар и в друго съотношение, и пак няма да се случи нищо съществено”, обясни Първанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай