Първанов с тежка критика към Радев за кризата

Сегашният прлезидент не е обединител на нацията

Първанов с тежка критика към Радев за кризата | StandartNews.com

Бившият президент на страната Георги Първанов не спести критики към настоящия си колега Румен Радев за трудната политическа ситуация в България.

"Нямам усещането, че президентът Радев се опита да посредничи.

Нещо повече – бяха направен декларации, че той няма да приеме тази роля. Той даде по-скоро автоматично третия мандат, обяснявайки го с ценностни мотиви и аргументи.

Винаги съм си представял и съм го правел, че точно в такива случаи президентът трябва да изяви ролята си на обединител на нацията, на държавника, който олицетворява единството на нацията, съгласно конституцията на страната. 

Очевидно президентът Радев е избрал друга функция.

Той има своята позиция, която последователно налага. Дали тя ще бъде с позитивен резултат, ще видим, но неговото разбиране не се вписва в това да се съберат партиите под един покрив, да се преодолеят различията или поне да се притъпи тази враждебност, която има между отделните формации. На България й трябваше сега правителство на националното съгласие.

Трябваше да се водят разговори за това още с първия мандат, обединявайки всички парламентарни сили, без ГЕРБ, вероятно. Но на ГЕРБ да се предостави възможността за конструктивна опозиция."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай