Протестите минаха и през партийните централи

Протестите минаха и през партийните централи | StandartNews.com

София. На втория ден на протести демонстрациите се превърнаха в шествие, като късно вечерта няколкостотин останали протестиращи минаха през партийните централи на БСП, ДПС и Атака. Преди това за няколко часа бяха блокирани Орлов мост и площада пред Народното събрание. Демонстрацията започна в 18,30 часа на площад „Независимост" пред Министерския съвет.

По данни на полицията протестиращите са били около 6000 души, а според участници – над 10 000.

Протестът протече сравнително спокойно, но малко преди 21 часа група протестиращи потрошиха подвижна телевизионна станция на ТВ7, съобщи БГНЕС. Колата е нападната пред Министерския съвет. Те са изпуснали гумите, счупили са стъклата и огледалата. Екипът се е заключил в автомобила. Журналистите са повикали полиция да ги изведе.

Демонстрацията започна на площад „Независимост" пред Министерския съвет в 18,30 часа.

Впоследствие протестът започна да се мести към площада пред Народното събрание, а по-късно тръгна и към Орлов мост. Оттам част от хората се насочиха към НДК, впоследствие по бул. Витоша. За кратко протестираха пред централата на БСП на ул. „Позитано" 20, след което пред централата на ДПС на бул. „Стамболийски", а след това и пред тази на партия „Атака" на ул. Врабча 1.

След обявената готовност на Делян Пеевски да се оттегли като шеф на ДАНС и последвалото съобщение на премиера Пламен Орешарски да предложи нов председател, мотото на протеста се промени от искане за оставка на кабинета.

На площада се виждаха и политически лица, като сред тях са представителят на ВМРО Ангел Джамбазки и Борислав Цеков.

Протести имаше също във Варна, Бургас и Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай