Прошко Прошков: Гласуваш за Борисов- получаваш Станишев

Дясното го има, просто трябва да се прероди, казва Прошков.

Прошко Прошков: Гласуваш за Борисов- получаваш Станишев | StandartNews.com

София. „Да, гласуваш за Сидеров- получаваш Доган. Или гласуваш за г-н Борисов- получаваш Станишев. Горе долу така се оказа". Това каза Прошко Прошков в предаването „Факторът Кошлуков" по повод евентуални коалиции в бъдещия кабинет. По думите му, няма смисъл от  програмите на партиите в бъдещия кабинет и гласовете на хората за конкретна политическа сила, тъй като гражданите няма да бъдат управлявани само от партията, за която са дали вота си. Прошков коментира, че не вижда как десен финансист като Пламен Орешарски ще изпълнява плана „Сидеров".

„Потънаха добрите ни икономически предложения." Така Прошков коментира това, че Движение България на гражданите не успя да влезе в парламента. Той обясни, че хората по улиците са бедни и върху тях е упражняван ежедневен натиск. „Не можахме да си позволим да кажем, че минималната заплата ще бъде хиляда лева, не можахме да си позволим да кажем, че България ще бъде на три морета", допълни Прошко във връзка с това, че ДБГ не е минала 4-процентната бариера.

На въпрос как ще коментира оставката на Меглена Кунева, Прошков каза, че това решение е един хубав и морален жест. „Доверието г-жа Кунева си го има", коментира Прошков и допълни, че отношението към нея след оставката не се е променило.

„Ние сме наясно, че не успяхме да станем голям алтернативен проект и ще започнем разговор с всички непредставени в парламента хора за новото дясно. Ако бяхме влезли, нямаше да участваме в коалиция. Трябваше да работим с ГЕРБ и Атака, защото с БСП е изключено. Ако бяхме влезли, щяха да ни атакуват." Това отговори Прошков на въпроса дали, ако Движение България на гражданите бе влезла в парламента, щеше да се коалира с някоя друга партия.

Прошков спомена за нов политически проект в дясно. "Сега ГЕРБ ще остане в опозиция, а от това може да се случат много неща. Разговор по тази тема трябва да има. Ние може да бъдем част от този разговор, но не и да бъдем фокус. Важно е сега дясното да не става механично", обясни той и изрази съмнение, че „ако десните се обединят, то те са болшинството". Прошко Прошков констатира, че дясното трябва да се прероди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай