Проф. Кръстьо Петков: Николай Иванов е силен и доказал се кмет

Проф. Кръстьо Петков: Николай Иванов е силен и доказал се кмет | StandartNews.com

Познавам отблизо Враца - нейната икономика, публични финанси, инвестиционни и инфраструктурни проекти. Следя и работата на Николай Иванов, който пое управлението на общината в труден период на криза и тежко наследство. За мен равносметката от изминалия четиригодишен мандат е ясна: Николай Иванов и неговият екип превърнаха общината от изоставаща в бързо развиваща се. Общинският бюджет, активното привличане на външни инвестиционни ресурси, интензивната работа по проекти-екологични, културно-исторически и високотехнологични- са в основата на общинската динамика.

Тези постижения са оценени у нас – от експерти и институции, които партнират на общинската администрация, от синдикатите и неправителствени организации. В рамките на ЕС Враца има своето представителство – чрез участието на кмета Николай Иванов в Комитета на регионите. Европейското междурегионално партньорство и транснационалните проекти вече са усвоена територия от община Враца. Тя , на свой ред, е търсена за партниране в нови инициативи през следващия програмен период 2014-2020 г.

Във всяко управление има един принцип, чието спазване осигурява успех: професионализъм във всичко. Той е особено важен в местното управление, защото у нас на това рамнище, за съжаление, не са дадени достатъчно правомощия. Там, където не достига ресурс и държавата нехае, помагат инициативността, експертизата и екипното начало.

Успешното управление на Враца има нужда от силно продължение. Решението на Николай Иванов да се яви на изборите като независим кмет и да потърси директна подкрепа от гражданите е правилно и перспективно. Аз го подкрепям и с моя екип ще продължа да партнирам в неговите инициативи и през следващия мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай