Проф. Константинов нападна Радев! Какво се случва

Коя е причината за тази реакция

Проф. Константинов нападна Радев! Какво се случва | StandartNews.com

Не е прилично в Страстната седмица президентът да предприема такива действия, не е християнско. Така математикът проф. Михаил Константинов коментира очакваното решение на президента Румен Радев да свика парламента още в сряда. 

„Преди даваше прекалено много време на партиите, а сега – не. Лашкането в крайности показва нестабилност в политическото поведение. Това налага хипотезата, че много скоро ще има силно влошаване на положението в Украйна. Започвам да мисля по тази линия – да се очаква решителен обрат във войната и то не в наша полза“, изтъкна математикът пред bTV. 

Той изчисли, че 9750 гласа са били нужни на един кандидат за народен представител да стане депутат. Около 2,5 милиона са гласовете общо, а мандатите 240, обясни професорът.

Убедена съм, че ако нямахме хартиен вот, щяхме да имаме по-ниска активност, прекъсна го колежката му доц. Татяна Буруджиева.

Може би целта целта на президентът е в края на юли да има избори, ако не се състави правителство до три седмици, добави тя.

Машинният вот не решава всички проблеми, но беше една крачка напред и сега се върнахме назад, каза от своя страна Смилов. „Българските политици са длъжници на народа. Време е да си върнат дълга“, заяви накрая математикът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай