Приключи ли ПП с Радев? Разкритие на Лорер

Той каза какви са отношенията с президента

Приключи ли ПП с Радев? Разкритие на Лорер | StandartNews.com

Депутатът от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер коментира в предаването "Лице в лице" по БТВ разминаванията между партията и президента Румен Радев. Припомняме, че двамата съоснователи на ПП Асен Василев и Кирил Петков бяха служебни министри в кабинета на държавния глава заедно с акад. Николай Денков, който бе издигнат за премиер от тях.

"Президентът не само даде своята подкрепа за "Продължаваме промяната" но и ние дадохме нашата подкрепа за него. Някъде там се корени основата на проблема. ПП никога не е била дете на президента. Напротив - ние от самото начало сме казвали, че ще водим много независима политика, без значение от това кога е започнала. Може би това не се понрави, и самото президентство да е имало родителски чувства към "Промяната", които ние не сме оправдали", каза той.

"Едно от най-хубавите неща в българската политика, откакто се появи ПП, е, че тя стана много прозрачна. Ако ние сме заявявали нещо, то е било открито, ако не сме били съгласни или напротив - сме поощрявали политика на служебното правителство или на президента, това винаги е било много публично. Така че не е имало събития зад кадър, които да оправдават такива събития или такива изказвания, които не отиват на висотата на президентството", завърши Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай