Сряда,

Радев постави 3 условия за среща с Борисов

От: Редактори -
A
A
A

Три условия за среща с премиера Бойко Борисов постави президентът Румен Радев.

„Среща ще има, когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета „Борисов“ 3, която изведе хората на улиците?“ Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос дали ще има среща между него и българския министър-председател,

Радев участва в тържество по повод 105 години от създаването на Съюза на българските писатели в НДК.

По повод коментарите от последните дни за неговото трудово възнаграждение, президентът каза, че не той определя заплатата на държавния глава, а Народното събрание. По думите му народните представители са в пълното си право да я намалят както намерят за добре. Радев смята, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано само, ако бъде обвързано с реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани.

Запитан дали би дал морална подкрепа заплатите на народните представители да бъдат намалени, Радев посочи, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано само, ако бъде обвързано с неговата дейност по отношение на реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани. Такива тенденции засега няма, посочи президентът и допълни, че една от причините българските граждани да бъдат днес по улиците е и това, че те не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата си, отбеляза държавният глава.

На въпрос за ситуацията в кабинета в момента, президентът посочи, че не се меси в кухнята на коалициите и на партиите.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички