Президентът приветства словашки инвестиции в България

Президентът приветства словашки инвестиции в България | StandartNews.com

Братислава. „Словашките инвестиции в България са добре дошли, а българските инвестиции в Словакия са изцяло окуражени и подкрепени – каквото можем да направим като институции, винаги ще бъдем на ваша страна". Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в словашко-български бизнес форум днес в Братислава, цитиран от бТВ. Държавният глава е на официално посещение в Словакия.

Въпреки икономическите проблеми и кризата, стокооборотът между България и Словакия устойчиво расте и то с 20%. Потенциалът остава голям, обяснява президентът. „Между България и Словакия никога не е имало отворени въпроси, между нас просто има приятелство и доверие, а вие знаете много добре, че в бизнеса най-лесно се правят сделки, когато има доверие", продължава още той.

Президентът посочи, че българското автомобилостроене се развива много добре, с което подчерта за положителната насока в развитието на взаимоотношенията между двете страни. Той каза още, че земеделието и производство на храни, информационните и комуникационни технологии, енергетиката, също са доста динамични.

В Словакия Плевнелиев се срещна с кмета на град Нитра Йозеф Двонч. По-късно той ще поднесе венец пред паметника на Светите братя Кирил и Методий и ще се срещне с епископа на Нитранската епархия Н.В.Пр. Вилям Юдак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай