Президентът подписа указа за Цацаров

Спрягат Кокинов и Тонева за заместници на обвинител №1

Президентът подписа указа за Цацаров | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев подписа указ за назначаване на Сотир Цацаров за главен прокурор, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Цацаров бе избран от Висшия съдебен съвет с 18 гласа от раз. Конституцията не посочва определен срок, в който президентът трябва да подпише документа или да откаже да го стори.

Предложението за издаване на указ беше внесено на "Дондуков" 2 рано тази сутрин,  независимо от късния час на приключилото заседание на ВСС, научи "Стандарт".

Сотир Цацаров коментира кратко избора си: "Няма нито от какво да се притеснявам, нито да се срамувам от начина, по който бях избран. Аз не определям избора, не съм изготвял правилата".

В средите на Темида вече се заговори и за новите зам. главни прокурори, които Цацаров трябва да избере след встъпването му в длъжност. Магистрати твърдят, че Цацаров ще вземе в екипа си настоящия градски прокурор на София Николай Кокинов, както и обвинителка от Пловдив. "Когато президентът подпише указа и бъда назначен, естествено е да си избера екип", бе единственият коментар по този въпрос от Цацаров. Той не потвърди, но и не отрече, дали ще покани Галина Тонева за свой заместник. Тя пък обяви, че ще си подаде оставката като заместник на главния прокурор. "Разбира се, ако господин Цацаров ме покани в екипа си, ще помисля", допълни Тонева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай