Президентът назначи Ася Михайлова-Чолашка за свой секретар

Президентът назначи Ася Михайлова-Чолашка  за свой секретар | StandartNews.com

Президентът Росен Плевнелиев назначи Ася Михайлова-Чолашка за свой секретар по социални политики, младежта и спорта. До 18 декември 2015 г. поста заемаше Деяна Костадинова, която беше назначена за началник на Кабинета на президента, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Ася Михайлова-Чолашка е магистър по икономика от Университета по национално и световно стопанство и по право от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". От 1999 г. до 2012 г. заема последователно експертни и ръководни длъжности в Министерството на труда и социалната политика, като от 2002 г. до 2005 г. е началник на отдел „Международни отношения" в дирекция „Европейски въпроси и международно сътрудничество", а от 2005 г. до 2012 г. е директор на същата дирекция. Била е представител на Република България в Управителния комитет по миграция към Съвета на Европа от 1996 г. до 2003 г. и член на неговото Бюро. Участвала е в Управителния комитет по социална кохезия към Съвета на Европа от 2003 г. до 2012 г. като член на неговото Бюро и заместник-председател.

От 2006 г. до 2011 г. е председател на Работна група 13 „Заетост и социална политика" в Съвета по европейски въпроси към Министерския съвет, а през 2012 г. е председател на Работна група 2 „Свободно движение на хора". Има опит и като консултант на Съвета на Европа по управление на трудовата миграция. От април 2012 г. е главен експерт по социална политика, младежта и спорта в Администрация на Президента на Република България. В периода август-ноември 2014 г. е началник на Кабинета на министъра на труда и социалната политика в служебното правителство на Георги Близнашки. Владее английски език, ползва френски и руски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай