Предупреждение! Борисов с тежки думи за Русия

Във всички случаи в Русия има метеж, гражданска война

Предупреждение! Борисов с тежки думи за Русия | StandartNews.com

Бойко Борисов отправи тревожно предупреждение на националното съвещание на ГЕРБ."

"Във всички случаи в Русия има метеж, гражданска война. Службите да следят процесите в Русия, това е изключително опасно. Тези групи са само на 500 км от наси и са въоръжени, професионалисти, убийци.

Дори след свършването на войната те ще изпълняват поръчки, затова МВР трябва да бъдат изключително професионални, а реформите да направят службите по-мощни, а не да си сложиш депутата шеф на служба, защото искаш всички постове в държавата да са само на 36 депутата."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Докато нямаше война, сме водили най-балансираната политика между Изтока и Запада. От момента, от който Русия се превърна в Путинов режим и нападна Украйна, ние имаме само едно място - на евроатлантическата общност и и демокрацията, не можем да подкрепим агресията. Режимът на Путин и частните армии убиват украинските граждани, това е чудовищно", подчерта той.

Той се обърна към Мария Габриел и я призова да не позволява да има посредници при търговията с оръжия, защото така се генерира голяма корупция. 

"От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжия за Украйна. Колко милиона снаряди и оръжия са изнесени там? Цената от завода до Украйна е на 100% завишена, най-ниската е 20% комисионна, средната е 40. Предложихме директно да се дава от завода на Украйна. През тези години имаше много богати посредници", заяви Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай