Предсрочен вот искат малките пред микрофона

Предсрочен вот искат малките пред микрофона | StandartNews.com

Предсрочни избори искат всички малки партии, но единствено когато са пред микрофона. ГЕРБ ще бъде в най-благоприятна ситуация, защото при нови избори в Народното събрание няма да има 8 парламентарно представени партии. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща, която проведе с областните структури и общинските ръководства на ГЕРБ в Силистра.

"Убеден съм, че ГЕРБ ще има много повече народни представители, но струва ли си да заложим сигурността на страната и в рамките на 3 месеца кметовете да не могат да си вършат работата – няма да има кой да понесе отговорност, администрацията ще бъде блокирана", каза още Цветанов. По думите му предсрочни парламентарни избори са нереална възможност, а днес повече от всякога страната ни се нуждае от стабилност. 

Според Цветанов президентските избори ще бъдат едно състезание, в което всеки ще иска да се идентифицира в политическото пространство. „ГЕРБ трябва да бъде водеща сила и да спечели тези избори, за да можем да дадем допълнителна подкрепа за управленския мандат на правителството на Бойко Борисов. За да може кметовете да получават финансова помощ, чрез която да правят политики", акцентира още председателят на ГЕРБ.

Той обясни, че политическите опоненти на ГЕРБ минават всякакви граници. „Нормално ли е да участваш в управление и да бъдеш в опозиция – това не кореспондира с политическата логика. Но за нас най-важното е да запазим принципите си, които сме заявили пред гражданите. Да има финансова стабилност, да се справим с бежанския проблем, който поставя Европа пред най-голямата криза досега. Ако България е в политическа криза – нищо добро няма да се случи", каза още Цветанов.

Цветан Цветанов подчерта, че за да има ГЕРБ партията се нуждае от здрави структури. „ГЕРБ не е създадена от жълтите павета, от микрофоните, от студиата, а от хората, които са тук, съпричастни към каузата на ГЕРБ. Ако ги няма хората, няма да я има и ГЕРБ. Наш ангажимент е да осигуряваме нужната ви подкрепа. Заедно сме много по-силни", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

На мероприятието присъстваха областният координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров, народният представител Алтимир Адамов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, кметове, общински съветници и членове на партията. Цветанов обясни, че ГЕРБ е заложила на професионализма на вече доказалите се кметове на Тутракан, Дулово, Кайнарджа и Силистра. „21 партии се обединиха срещу ГЕРБ в Силистра, но Юлиан Найденов доказа, че той е кметът на хората. За първи път имаме кмет и в община Алфатар", каза той. "Това, което прави ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов е да не делим общините на малки и големи, на наши и ваши", подчерта Цветанов. По думите му, това ясно показва какво иска да постигне ГЕРБ в местното управление.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви още, че е изключително важна дейността на кмета. „Изключително важно е присъствието ни в местната власт. Но по-важното е управлението в местната власт - това е визитната картичка на партията, застанала зад кандидатурата на успешния кмет", категоричен бе Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай