Предложиха на Радев да оглави партия "9 септември"

Според лидера на СДС Румен Христов това е по-добро име за политически проект на президента

Предложиха на Радев да оглави партия "9 септември" | StandartNews.com

Коментирайки евентуален политически проект на президента Румен Радев, лидерът на СДС Румен Христов заяви пред нова телевизия, че ако държавният глава направи партия, това ще е поредният руски проект в България.

Не е добре да се направи политическа формация, още докато си зад дебелите зидове на президентството. Нито един президент досега не си е позволявал да прави политически проект, докато е на поста си, категоричен бе Румен Христов.

Според него движение "9 септември" би било по-добро име за политически проект на президента Румен Радев.

Христов не гледа сблъсъка между председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и Радев като личностен, а институционален. Нека специализираните органи да проверят "пътя на Копринката" и да се дадат отговори, призова лидерът на СДС.

Ако "Продължаваме промяната-Демократична България" предложат финансовия министър Асен Василев за вицепремиер, от ГЕРБ-СДС няма да имат проблем да го подкрепят, обяви още Румен Христов.

Той обясни, че премиерът Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел правят анализ на правителството с ускорени крачки. След това анализът ще бъде обсъден с лидерите на парламентарните групи. Доста министри си вършат добре работата, но има 5-6 министри анонимници. Те ще бъдат евентуални смени по време на ротацията през март месец.

Христов открои, че транспортният министър Георги Гвоздейков и регионалният министър Андрей Цеков си вършат добре работата, финансовият министър Асен Василев също, макар и с много забележки.

За посещението на премиера Николай Денков в САЩ Христов посочи, че проблемът е може би заради това, че се случва преди ротацията. Би било по-логично и редно следващият министър-председател да отиде в САЩ. Няма поставени условия за посещението в Щатите. Господин Денков има други важни задачи, свързани с посещение в Европа и няма да пътува последно в САЩ, подчерта Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
NEMO
преди 2 месеца

Лидерът на СДС Румен Христов за ...... - кво СДС ,кво 5 лева ? Отдавна РАЗСИПАХА СДС такива мушморци като тоя. Сега има само скелети в гардероба. Като тоя е толкова велик защо СДС/ или по-точно остатъците, ако има такива / не се явят самостоятелно ? Елементарно - защото измращият им електорат е ЕДИН ФАЙТОН.

Откажи