Предлагали свобода на Петното, за да натопи Борисов

Предлагали свобода на Петното, за да натопи Борисов | StandartNews.com

София. Бисер Миланов – Петното получил предложение да подпише декларация, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му е предложил 500 хил. лв, в замяна на което той ще бъде освободен от ареста. Пред bTV Петното отрече да да е получавал пари от Борисов.

В сряда съратникът на Миланов в движение „Свобода" Йордан Бонев за пореден път свидетелства, този път пред парламентарната комисия по случая, че Борисов им е предлагал половин милион лева да радикализират протестите. Петното нарече Бонев „лъжец" и разказа как той през адвокат му е предложи да подпише уличаващата Борисов декларация, в замяна на което да бъде освободен от ареста.

Миланов потвърди, че е имало среща с лидера на ГЕРБ в Банкя, на която са си говорили за Николай Бареков. Самият Бареков пък давал пари на на ръка на движението на Петното „под формата на дарения", като общо сумата била 50 – 60 хиляди лева. После обаче поискал да не ходи на неговите протести.

Впоследствие Петното заплаши журналистката от bTV Мария Цънцарова, която направи репортажа от ареста, с отряд „Кобра". „Нали се сещаш, ако започне да зависи от мен МВР, какво щеше да ти се случи? Ами ще ти пратя отряд „Кобра" да те задържи", казва Бисер Миланов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай