Пребит ли е Искрен Митев? Депутатът показа лицето си

Когато някой използва сила, то обикновено е от безсилие, каза народният представител

Пребит ли е Искрен Митев? Депутатът показа лицето си | StandartNews.com

"Хубаво е да се обърна към камерата, да се успокоят хората".

Така депутатът от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ Искрен Митев показа пред БНТ, че не е пострадал сериозно при физическия сблъсък с независимия депутат Радостин Василев в петък в парламента. 

„Когато спрат да бият по вас, тогава ще съм сигурна, че сте ни предали. Това ми каза една жена, която ме спря на път за работа преди няколко дни. Ако знаех, че така ще се развият събитията, щях да я помоля да добави - когато спрат да ни блъскат“, заяви той.

"Нас ни бият всеки ден по най-различни начини. Българските граждани е крайно време да спрат да се страхуват от хора с прякори", каза той.

По думите му, постиженията на правителството си заслужават.

„Когато някой използва сила, то обикновено е от безсилие“, коментира той.

"Според мен е по-важно как реагира човек. Как реагирах аз. Няма никакво основание и никакво оправдание за това да упражняваш физическа сила към друг човек“.

Митев не отрече, че е нарекъл Василев „предател“, което е довело до сблъсъка: „Когато сме в залата и има дебат, е нормално да има реплики. Те се чуват постоянно“.

„След размяна на такива реплики имаше опит за физическа саморазправа. Имаше свидетели на този опит. При всеки един опит за нещо подобно трябва да се отнесем към компетентните органи, в случая председателя на НС“, посочи той.

По думите му, Росен Желязков е извикал квесторите, те са обяснили за случая, а след това председателят е решил да накаже по най-строгия начин „човека с прякора“.

„Ако се стигне до търсене на отговорност по съдебен ред, парите, които ще бъдат спечелени от делото, ще бъдат предоставени на организации, борещи се с насилие“, обяви депутатът. Решението за това дали да се води дело, обаче, ще бъде взето от ПП.

„Смятам, че това е изключително срамна постъпка“, подчерта депутатът относно инцидента.

„Не смятам, че сме коалиционен партньор на ГЕРБ и ДПС. Смятам, че няма по-добра алтернатива от това да управляваме, подкрепени от гласовете на най-големия ни политически опонент, който ежедневно използва механизми, за да ни атакува“, коментира още той.

По отношение на повдигнатия въпрос за разходите за пътувания на премиера Денков Митев заяви: „Когато г-жа Габриел ни съобщи, че има над 500 срещи, никой не я е питал дали всичко е било отчетено“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай