Събота,

Правят двойник на реформаторите

От: Администратор -
1793
Правят двойник на реформаторите
A
A
A

София. Нов десен блок ще мери сили с реформаторите. Шест партии център-дясно се обединиха в поредния политически проект. Това са "ДА за България", "Нова алтернатива", клуб "Сенатор", ССД, БДС-Радикали, "Гергьовден" и БНД. Официално начало на проекта ще се даде следващата седмица.

Отдавна искаме рестарт на десницата, но понеже традиционните партии от този спектър се делят на малки и големи, се оказа, че не са много тези, които мислят като нас, заяви лидерът на "Гергьовден" Драгомир Стефанов. Според него новата формация не е създадена като алтернатива на Реформаторския блок. С някои техни членове сме в добри отношения, със СДС бяхме заедно на изборите, общуваме си по някои въпроси, посочи Стефанов. "Гергьовден" дори водела неофициални разговори за присъединяване към блока.

Причината, поради която не отишли при реформаторите, е, че нямало яснота как се взимат решенията. Твърде вероятно е това да доведе до разделение, коментира още Стефанов. Според него идеята на новия десен проект е да работи за създаването на общонационална икономическа доктрина. Не очаквайте от нас популизъм и приказки за работни заплати и пенсии, посочи лидерът на "Гергьовден". Той обаче не каза дали новата дясна формация ще се яви на изборите като коалиция.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички