Правителството си самовъведе е-управление

Дистанционно ще се провеждат заседанията, за да се избегнат движенията на министрите

Правителството си самовъведе е-управление | StandartNews.com

За първи път днес редовно заседание на Министерския съвет с участието на всички министри се проведе по видеоконферентна връзка.

По-късно в профила си във Фейсбук премиерът Борисов обясни, че в тази ситуация така ще се провеждат заседанията, за да се избегнат движенията на министрите и на техните екипи.

"Още веднъж призовавам всички работодатели да бъдат отговорни и там, където е възможно, да осигурят възможност на своите служители да работят онлайн", написа премиерът в социалната мрежа.

Днес от правителствения пресцентър съобщиха, че е прието допълнение в Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация.

Съгласно промените, по изключение и по предложение на министър-председателя Министерският съвет може да провежда заседания и дистанционно. В случаите, когато заседанието се провежда дистанционно, се осигурява пряко и виртуално участие на членовете на Министерския съвет при спазване на изискванията за кворум. И в случаите на заседание, проведено дистанционно, се изготвя протокол.

Правителственото постановление е прието във връзка с решението на Народното събрание за обявяване на извънредно положение в страната и възложеното със същото решение Министерският съвет да предприеме всички необходими мерки за овладяване на извънредната ситуация, както и препоръките на Оперативния щаб за социално дистанциране и осигуряване в максимална степен работа от разстояние.

С постановлението се обезпечава  работата на Министерския съвет и вземането на бързи и своевременни решения относно създалото се положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай