ПП-ДБ (Спаси София) откри кампанията си

Със специално събитие край НДК

ПП-ДБ (Спаси София) откри кампанията си | StandartNews.com

Местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” (Спаси София) откри кампанията си за изборите на 29 октомври. Официалният старт на кампанията беше даден със специално събитие край НДК. Под мотото “София на светло”, политици и симпатизанти осветиха едно от многото тъмнит места в София. На събитието присъстваха кандидатът за кмет Васил Терзиев, водачът на листата с общински съветници Борис Бонев, кандидатите за районни кметове, както и кандидатите за общински съветници. Да ги подкрепят бяха дошли и лидерите на ПП-ДБ Асен Василев и  Христо Иванов.

“Искаме да покажем, че заедно ще хвърлим светлина върху нашия град и върху важните въпроси за него. Знаем, че софиянци можем да се справяме много по-добре и отказваме да се примирим с вечното отбиване на номера”, обявиха от коалицията.

“В София ни трябва добър кмет. Трябва ни честен човек. Трябва ни усмихнат човек, който да отвори вратата към бъдещето. Човек, който да отключи потенциала на този град. Този човек се казва Васил Терзиев”, заяви Христо Иванов.

“Освен това, което Христо каза, на София ѝ трябва човек, който няма да се огъне. Трябва ѝ човек, който може да води битки. Човек, който може да скръцне със зъби, но и да подходи по-меко, когато трябва. И пак да постигне желания резултат. Човек, който да изчисти града от всички зависимости, от калните улици и тротоари, от обраслите градинки и който да ни организира, за да помогнем това да се случи. Защото истината е, че един човек не може да оправи града. Можем всички ние заедно. Но ни трябва човек с ясна визия, който ще следва тази цел до края. За нас това е Васил Терзиев”, заяви Асен Василев.

“Не е нормално да е тъмно в центъра на град като София. Уж европейска столица, а неосветен град. За съжаление липсва светлина не само по улиците и по пешеходните пътеки, но и светлина в настроението, липсва светлина и в делата на общината. Но ние не само ще осветлим проблемите, но и ще покажем пътя към тяхното решаване. Този град, всички ние, имаме по-голям потенциал и ще го реализираме. Ще го реализираме обединени с вашата подкрепа. Идваме да свършим работа и вярваме, че този път ще стане. И ще стане благодарение на вас”, заяви Васил Терзиев.

“Ние искрено вярваме, че хората имат нужда от време, за да направят информиран избор на светло. Този избор обаче те го правят в София - най-тъмната европейска столица. И буквално, и преносно. Как може един кмет, ако е успешен, да е допуснал подобен мрак в центъра на София? Как можем да допуснем, че град, който се управлява задкулисно, е светъл? Няма да го допуснем повече! Няма да допуснем повече подобни схеми!”, каза Борис Бонев.

“Заедно, обединени в този екип, ние ще променим това. Аз искрено вярвам, че София може да излезе на светло. Вярвам, че кварталите ни могат да бъдат уредени, чисти и красиви. Имаме нужда от политици с визия и воля, за да изкарат на светло схемите и обществените поръчки на досегашната власт.”, добави Бонев.

Приоритетите на “Продължаваме Промяната - Демократична България” (Спаси София) са ясни от няколко месеца: здраве, възможности, ред и ефикасна община.  Пълната програма на коалицията ще бъде представена следващата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай