Последен опит да спасим 1 милиард лева за замеделието

Последен опит да спасим 1 милиард лева за замеделието | StandartNews.com

България прави последен опит да спаси 1 милиард лева за замеделието. Кабинетът ще поиска отсрочка от замеделския еврокомисар Фил Хоган.

Държавен фонд "Замеделие" изчисли, че в следващите 3 месеца трябва да бъдат извършени дейности за около 1 милиард лева, иначе страната ни ще бъде принудена да върне средставата в бюджета на Европейския съюз.

Европейският комисар ще гостува в София на 10 юли (петък), съобщи БГНЕС. Той ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов, с ресорния министър Десислава Танева и с депутати от комисията по замеделие.

Една от главните задачи, които българските държавници ще си поставят за изпълнение на срещата е удължаване на периода на усвояване на средствата от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 до средата на 2016 г. По регламент финалните плащания трябва да се извършат до края на годината, а заявките за плащания по проектите трябва да стане най-късно до средата на октомври. Вероятността страната ни да получи отсрочка от шест месеца е твърде минимална.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай