Неделя,

Последен ден работа в парламента преди ваканцията

От: Редактори -
Последен ден работа в парламента преди ваканцията
A
A
A

В последния работен ден преди лятната ваканция, парламентът ще приеме окончателно промените в Закона за физическото възпитание и спорта, с които се разширява кръгът на спортистите, които получават награди за постигнати високи спортни резултати. Това се налага, тъй като призово класиране, дори когато спортистът не е спечелил медал, представлява значим успех за българските спортисти. Ще бъдат изравнени правата на децата на починалите олимпийски медалисти да получат месечна парична помощ.

Депутатите ще приемат и промените в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори. Така ще се осигури прозрачност в извършвания от държавата контрол върху дейностите с химически вещества.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък ще участва в тържествената церемония в Стара Загора, с която ще бъдат отбелязани 142 години от боевете за защитата на града.

Паметната вечер "Възхвала за Стара Загора" ще започне от 20:30 часа пред Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора", където Караянчева ще приеме рапорта на командващия представителните гвардейски роти и ще произнесе слово по повод героичните събития.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички